SİNOP'TA KAYBETTİĞİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN TOPLANDIK


Sinop’un Boyabat ilçesine görevlendirmeye giderlerken trafik kazası sonrası hayatını kaybeden genç meslektaşlarımız Dr. Sena Sakin ve Dr. Mehmet Turan Yazlak için Hekim Birliği Sendikası ve Manisa Tabip Odası, Merkez Efendi Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdik.

Meslektaşlarımız, yaşamlarını yitiren genç hekimler ile ilgili duygularını güçlükle ifade ederken Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Doktor Beyza Nur Çetin’in yaşama dönmesi yönünde temennilerini dile getirdi.

Manisa Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Semih Bilgin ve çevre hastanelerden katılan hekimlerinde yer aldığı Merkez Efendi Devlet Hastanesi Poliklinikler önündeki basın açıklamasını ise Hekim Birliği Sendikası Manisa Şube Başkan Yardımcısı ve Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Özgür Yılmaz okudu.

Yılmaz, açıklamasına şöyle başladı: “Bugün burada, yüreklerimizi dağlayan, derin bir acıyı paylaşmak için toplandık. 11 Haziran'da Sinop'ta yaşanan elim trafik kazasında, Boyabat ilçesine geçici görevle gitmekte olan genç hekim Meslektaşlarımız Dr. Sena Sakin ve Dr. Mehmet Turan Yazlak, ne yazık ki iş kazası sonucu hayatlarını kaybetti. Aynı kazada ağır yaralanan Dr. Beyza Nur Çetin, şu an Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda ve durumu maalesef ciddiyetini koruyor.”

“TEPKİMİZ GÜVENCESİZLİĞE”

Tepkilerinin güvencesizliğine olduğunu belirten Yılmaz, “Bu tarifsiz acı, yalnızca bizlerin değil, tüm sağlık camiamızın yüreğinde derin yaralar açtı. Sena Sakin ve Mehmet Turan Yazlak, genç yaşlarında büyük bir özveri ve fedakarlıkla, hastalarına umut olmuş, ışık olmuş hekimlerimizdi. Onları böyle bir kazada kaybetmiş olmanın acısı, yüreğimizde derin bir iz bırakacak ve bu kayıp, hepimizi derinden etkileyecek” dedi.

“DAHA PLANLI BİR İSTİHDAM POLİTİKASI VE KALICI ÇÖZÜMLER BULUNMASI ŞART”

Yaşanan trajik olayla birlikte Sağlık Bakanlığı’nın sıkça başvurduğu geçici görevlendirme uygulamalarının yerindeliğini ve güvenliğini bir kez daha sorguladıklarını kaydeden Yılmaz, “Daha planlı bir istihdam politikası ve kurumların gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak kalıcı çözümler bulunması elzemdir. Geçici görevlendirmelerin, kamu yararına ve hukuka uygun olması kadar, güvenli çalışma koşullarının sağlanması da hayati önem taşımaktadır.”

“ADALET VE GÜVENLİK İÇİN, HEMEN ŞİMDİ!”

Sağlık Bakanlığı ve TBMM’ni harekete geçmeye çağıran Yılmaz, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanlığı’nı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Hekim ve sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak için, tüm geçici görevlendirmelerin risk analizlerinin yapılmasını, uygun ulaşım araçlarının temin edilmesini ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını talep ediyoruz. Hekim ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve güvenliğin en üst düzeyde sağlanması için, ilgili mevzuatın gözden geçirilmesini istiyoruz. Sağlık hizmetlerinin kaliteli ve güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için, hekim ve sağlık çalışanlarının hak ettikleri koşullara kavuşması bir zorunluluktur.”

“MESLEĞİMİZDE GÜVENLİ BİR GELECEK İSTİYORUZ!”

Yapmakta oldukları mesleklerinde güvenli bir gelecek istediklerini ve benzer trajedilerin yaşanmaması için mücadele edeceklerini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sena Sakin ve Mehmet Turan Yazlak’ın anıları, onlara duyduğumuz sevgi ve saygıyla daima yaşayacak. Onların insanlığa adanmış hayatları ve mesleki gayretleri, bizlere sonsuz bir ilham kaynağı olmaya devam edecek. Bu kayıpların acısını içimizde taşıyarak, benzer trajedilerin bir daha yaşanmaması için kararlılıkla mücadele edeceğiz.”

Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu